Vízisport

Horvát nemzetközi belvízi és tengeri ICC + B hajóvezetői tanfolyam 

Ennél a tanfolyamnál két engedélyt kap a jelentkező a sikeres vizsga után. Az egyik engedély a tengeri B, ezzel 30 bruttó tonnás hajót szabad vezetni az Adriai tengeren. A másik engedély pedig horvát nemzetközi kombinált engedély (ICC), ezt az engedélyt 20 méterig lehet használni a belvízen, tengeren pedig 15 méteres hajót szabad vezetni.

Mindkét engedéllyel korlátlan teljesítményű jet-skit, motoros és vitorlás hajót szabad vezetni legfeljebb 12 fő befogadó képességig, illetve legfeljebb 12 tengeri mérföldig szabad eltávolodni a parttól vagy szigettől.

Az ICC engedélyt Magyarországon is lehet használni és még a következő országokban: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia.  A felkészítés és a vizsga helyszíne Vukovar és egy nappal a vizsga előtt kerül sor rá. A felkészítés időtartama nagyjából 4 és fél óra és másnap, vagyis a vizsga napján van egy ismétlés is, amely nagyjából másfél órás. A helyszíni felkészítés előtt a jelentkezők kapnak tananyagot is. A betöltött 16. életévtől szabad vizsgázni és nem szükséges orvosi vizsgálat, illetve az engedélyt nem kell megújítani. A vizsga csak szóbeli és tolmács segítségével zajlik, időtartama nagyjából 20 perc/fő. A sikeres vizsga után az engedély kézhez vehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük